Σελίδες

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Καληνύχτα Ελλάδα . . .



Ένα μπουρέλο είμαστε, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο όπως είπε και κάποιος χθες. Αυτο που συνέβη το Σάββατο στο ΟΑΚΑ έρχεται να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα καφρίλας και απέχθειας που εχεί δημιουργήσει χρόνια τώρα το ελληνικό ποδόσφαρο. Σκηνές που είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον  να βρει λόγια και λέξεις να τις χαρακτηρίσει. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που καταπατώνται βάναυσα τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των ελλήνων.Και των αεκτσήδων, και των παναθηναικών, και των ολυμπιακών και ολων αυτών που συμμετέχουν σε αυτή τη φαρσοκωμωδία
.

Αυτό που συμβαίνει φέτος εχει ξεπεράσει καθε προηγούμενο.Μια κοινωνία που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση εμφανίζεται έτοιμη να επαναστατήσει και να υπερασπιστεί τα ιερά και τα όσια των ανώνυμων εταιριών-ομάδων τους.Από τον μπαχαλοπόλεμο και το ξύλο των παναθηναικών χωρίς κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο με τα ματ στα διάφορα γήπεδα ανά την Ελλάδα μέχρι το (πρώτο) ντου των αεκτσήδων με τον παναθηναικό.Από το κυνήγι των παναθηναικών στους ίδιους(!) τους παίκτες τους με τον Ολυμπιακό Βόλου μέχρι τις σκηνες απείρου κάλλους που εκτιλύχθηκαν στο Καραισκάκη στο ντέρμπυ των αιωνίων και μας εκαναν διεθνώς υπερήφανους.Αυτή τη λίστα συμπληρώνουν τα γεγονότα στην τούμπα με σενάριο ίδιο ακριβώς όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις αλλα το κερασάκι στην τούρτα ήταν τα χθεσινά.Είδαμε "οπαδούς" της αεκ να επιτήθενται μέχρι και στις οικογένεις των παικτών του Ατρομήτου ενω έιχαν μπει στο γήπεδο πριν ακόμη τελειώσει ο αγώνας.Όταν τα βλέπεις αναρωτιέσαι αν γίνονται πουθενά αλλού ή μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες οπώς η δική μας.
Και πάντα στο τέλος πρόσωπα, κάνουν ανούσιες δηλώσεις που εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τα επεισόδια και άλλες τέτοιες παπαρολογίες ή ακόμη χειρότερα να παριστάνουν τις μωρές παρθένες για αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Τη βουβή οργή  της κοινωνίας για την επίθεση που δέχεται στην καθημερινή ζωή  δεν επιτρέπεται να την οδηγήσουμε σε μια τυφλή εκτόνωση στα γήπεδα.

Και φτάνω στο ερώτημα που οδηγούμαστε πάντα, πιάσαμε πάτο ? Εγώ προσώπικα πιστεύω πως όχι.Η μέρα που θα ξανά θρηνήσουμε θύματα αλλα αυτή τη φορά μέσα στα γήπεδα όλο και πλησιάζει.Και δεν αποκλείεται να συμβεί μέσα σε αυτόν το μηνα όσο μακάβριο και να ακούγεται αυτο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις